2010. szeptember 18., szombat

Élménybeszámoló - 2. nap NY-ban . . .

Reggel adtunk magunknak egy kis időt a pihenésre. 10-re mentünk az American Musaum of Natural History-ba. Az volt a legközelebb a szálláshoz. Eredetileg 2 órát szántunk rá, de nem lett elég, kicsit később végeztünk. Gyönyörű a múzeum, habár 1-2 kiállított tárgy műanyagnak tűnik. Szépen kidolgozott, de műanyag. Emesével egy szálláson voltunk, Bianka korábban elindult a táborból utazgatni egy kicsit a keleti parton, de NY-ban találkoztunk még 2 napra. A múzeum után találkoztunk vele és elindultunk a Central Parkba. Gyönyörű hely. Minden csupa zöld, egy nagy, vagyis inkább óriási nyugodt sziget a város közepén. Az emberek piknikeznek, napoznak, futnak, bicikliznek, sétálgatnak. És rengeteg a kutyás. :))) Kis kutya, nagy kutya, mindenféle. A park tiszta, se szemét, se kutyaürülék. Gondolom azért, mert igen nagy bírságot szabnak ki ha vki nem dobja ki / szedi fel. Ezt itthon is be lehetne vezetni. Szemetet csak akkor láttunk mikor korán reggel indultunk el, de csak azért, mert akkor jártak a kukás autók. 

Szval körbejártuk a Central Park-ot ( a végén már menni alig tudtam, mert a lábamat 3 helyen törte fela  cipő ). Bianka visszament a hostelébe mi pedig mentünk tovább Emesével a Central Park Állatkertbe. Hát, igencsak picike állatkert. Kb 45 perc alatt végigjártuk. Inkább csak gyerekes délutáni programnak ajánlanám. Estére King Tut kiállítás volt betervezve. Tutankhamon, egyiptomi király kiállítása. Fényképezni nem lehetett sajnos. Illetve annyira nem, mert a kiállítás maga nem egy nagy durranás. Nagy tereken kicsi vázák, ékszerek, egy nagyobb szarkofág volt kirakva, de ennyi. 

Utána sétáltunk még egy kicsit a Times Square környékén, aztán vissza a hostelbe és alvás. Csak közben még ki - be jelentkeztünk a szálláson és mindketten átköltöztünk egy másik szobába. Az én szobámban volt még 2 angol lány, egy magyar és 2 orosz. A 2 angol lány és a magyar szintén Campleaders-es volt, a 2 oroszról nem tudok semmit, mert vagy már aludtak mikor láttam őket vagy én aludtam el korábban. 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése