2010. szeptember 18., szombat

Élménybeszámoló - Érkezés NY-ba . . .

Bocsánat a késői New York-i beszámolók miatt, de elég sűrű volt az az 1 hét. :) Szerencsére nem volt időnk unatkozni. 

Szval kezdem az elején.

Szombat este, utolsó éjszaka a táborban, pakolás. Hmm, na nem egy egyszerű feladat. 2 lány, 2 bőrönd, 2 utazótáska, 2 hátizsák, 2 notitáska, 1 kistáska, és egy hálózsák. Azért annyira nem volt nehéz pakolni, de elég sok cuccunk volt. Mivel a mosodán találtunk "néhány" hordható cuccot. Nike cipő, Nike télikabát . . . stb. Este vártuk a fizetésünket, de hiába. Még azt sem tudtuk, h ki fog kivinni minket a metróhoz. Reggelre odamentünk a staff house-hoz, sehol senki. A változatosság kedvéért ismét volt fél óra késésük. A 3 nap konyhai melóért járó pénzt viszont még mindig nem kaptuk meg. Merthogy zárva az iroda, és különben is azt sem tudják hány napot dolgoztunk és hol. Éljen az amcsi szervezőkészség és kitűnő emlékezet. :) Na mindegy, lényeg, h elindultunk. A metróval még bőven be is értünk Boston-ba a buszpályaudvarra, így mikor elmentünk felvenni a jegyeket mondták, h mehetünk a 10:30-assal is, nem kell megvárnunk a délit. Volt még 10 percünk, gyors mellékhelyiség látogatás, merthát 4 órás buszút előtt nem árt, aztán futás a buszhoz. Beálltunk a sorba, pakolás, felszállás, indulás. Elvileg wi-fi is volt a buszon, de a gép nem tudott felmászni rá, így maradt a zenehallgatás. Aztán egyszercsak 1,5 óra múlva a busz lekanyarodott egy Burger King-hez. Kicsit meglepődtünk, itthon ez nem szokás. :) Leszálltak egy páran, azt hittük mosdólátogatás, de nem csak az. Beálltak a sorba és kaját rendeltek. Mi is éhesek voltunk, így mi is rendeltünk egy menüt. Kicsit kértünk, de ahhoz is fél literes ücsit adtak. Alig bírtam meginni. 4 óra után megérkeztünk New York-ba. Már messziről látszottak Manhattan felhőkarcolói és hát wooooooooow. Szerelem első látásra. :) 

Chinatown-ban tett le minket a busz, onnan még elbumszliztunk a hostelig. Ami cseppet sem volt egyszerű annyi csomaggal, no meg persze az sem volt nagy segítség, h NY-ban szinte sehol sincs mozgólépcső a metróknál. 

Bejelentkeztünk a hostelbe, ahol Bianka már várt ránk. Mivel 2 részre bontották a foglalásom, így első este 2 ágyasban aludtam, másnap ki kellett jelentkeznem reggel, este meg vissza és átköltözni egy 6 ágyasba. A szállásunk nagyon szép volt. Cuki rózsaszín, hely is volt elég, nagyon jó helyen volt és ami az egyik legfontosabb, h tiszta volt.

Úgy gondoltuk, h már aznap elkezdjük a városnézést. 
A Times Square-re mentünk, h megnézzük milyen éjszaka, utána pedig a Madame Tussaud-ba mentünk. Furcsa volta "celebeket" és történelmi személyeket látni ilyen közelségben.

Utána felmentünk a Rockefeller Center tetjére. :))) Gyönyörű volt a város éjszakai fényben. Jah, kiderült, h a portás erdélyi magyar, a tetőn pedig találkoztunk 3 magyar sráccal is. Ők is táborban dolgoztak.

Eléggé fáradtak voltunk, így egy kis Times Square-es séta után visszamentünk a hostelbe. Gondolom mondanom sem kell, h nem kellett minket ringatni. Sztem kb 5 percen belül elaludtunk. :) 










1 megjegyzés: