2010. szeptember 18., szombat

Élménybeszámoló - 3. nap NY-ban . . .

Reggel korán keltünk. Első állomásunk a St. John Katedrális volt. Először megálltunk egy kis templomnál, mert azt hittük az az. Hát kiderült, h nem. :) Csak egy kisebb méretkülönbség volt a kettő között, de a kis templom is nagyon szép volt. Viszont túl sok időt szántunk rá a tervben így hamar végeztünk úgyhogy a lépcsőn megreggeliztünk, és bőven időben voltunk. :) Találtunk egy nagyon jó boltot is. Cézár saláta volt 4$-ért, gyümi, és minden más is. Mondtam Emesének, h ilyenkor érzem, h hiányzik Izrael, mert tisztára olyan mint az ottani üzletek. Erre mikor kifele mentünk megláttam a héber szövegeket a bolt falán, ima időpontokat és mezuza tokot is. Igen, egy zsidó boltba mentünk be. Naná, h eszembe jutott róla Tel-Aviv. Jah, mellesleg mikor megérkezésünkkor a metró aluljáróban bolyongtunk, vagy csak álltunk nagy bociszemekkel, egy ortodox zsidó volt az első aki megkérdezte segíthet-e. Na igen, mindenhol megtalálnak. :) 

Bolt után útban voltunk a New York Múzeumba. Átgyalogoltunk a Central Park mellett. Megérkeztünk a múzeumhoz, természetesen azt is felújították, így kívülről fel volt állványozva, letakarva. Belül sem volt túl nagy szám, igazán kihagyhattuk volna. Túl sok olvasnivaló, kevés látnivaló.

Elkezdtünk buszozni, mert rájöttünk, h egymás-után jönnek folyamatosan, és egyszerűbb és gyorsabb mint gyalog. Következő megállónk a Guggenheim Múzeum volt. Csodálatos épület, a fele viszont sajnos le volt zárva vmi kiállítás rendezés miatt, és fényképezni itt sem lehetett. Viszont láttam szép képeket, volt: Monet, Manet, Picasso, Miro . . . :))) 

Guggenheim után irány a MET. WooooooooooW!!! Nagyon nagy és nagyon szép. Volt olyan rész is amit nem néztünk meg, mert annyira nem érdekelt, de még így is sokáig tartott. Volt minden: egyiptomi, ázsiai, európai, amerikai "kincsek".  

MET után Empire State Building, h legyen nappali képünk is a városról. :) A feljutás elég sokáig tartott, de nem a sorbanállás miatt, hanem a sok kacskaringós folyosó miatt. De így is max 20 perc alatt fent voltunk. Igazából sehol sem kellett nagyon sorban állni. Kétlem, h mindenhova épp jó időben értünk oda, sztem inkább a szeptember miatt volt. A szünetnek vége, gyerekek iskolában, gondolom ezért volt kevesebb turista.
A város nappali fényben is csodálatos volt és egy kicist ijesztő is az a sok felhőkarcoló egy ilyen "kis" helyen.

Empire után egy kicist "izgalmasabb" kiállítás felé vettük az irányt. 
Museum of Sex . . . hmm . . . ééérdekes volt. Megtekinthettük az óvszer kialakulását és fejlődését, láttunk még 1-2 bizarrabb dolgot is, összességében nem volt rossz. Fényképezni itt sem lehetett, de azért Emesének sikerült telefonnal pár képet csinálni.

Sexmúzeum után elmentünk hajókázni. :)
Speedboat ride-ra mentünk. Fél óra gyors hajókázás. Közben pedig megálltunk a Szabadság-szobornál, így sikerült pár jó képet csinálni. 











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése