2010. szeptember 19., vasárnap

Élménybeszámoló - 4. nap NY-ban . . .

Reggel a szokásos koránkelős ébredés, általában 7-8 között keltünk, h időben tudjunk indulni. A negyedik napra véééééégre beiktattuk a Szabadság-szobor látogatást. Cseppet álmosak voltunk így a metróaluljáró rossz oldalán mentünk le, ráadásul a kártyánkat is lehúztuk, szval metró helyett gondoltuk megyünk busszal. Ami nem volt rossz ötlet , csak iszonyat lassú, mert kb 5 utcánként megáll. Így némi késéssel a tervhez képest, de megérkeztünk. Gyorsan kiváltottuk a jegyünket és irány a komp. 20 perc sorbanállás miközben az ellenőrzésre vártunk, felszállás a hajóra és indulás. :) Kb 10-15 perc alatt meg is érkeztünk a szoborhoz. Nagyon szép látvány volt. ( Jótanács: odafele a hajó jobb oldalára kell ülni ha szép képeket szeretnétek csinálni. ) Körbejártuk a szigetet csináltunk pár szép képet a szoborról és persze a távoli Manhattan-ről is. A talapzatba nem akartunk bemenni plussz 10$-ért, a koronába pedig "néhány" éve eleve nem lehet felmenni. 

Következő úticélunk Ellis Island volt. Ide érkeztek először a bevándorlók és várták, h tovább engedjék őket egy szebb, jobb jövő reményében. Éppen volt ott egy Barbie kiállítás is Világ Barbijai címmel, de a sokszínűségtől eltekintve sztem túl sok köze nem volt a szigethez. Nem igazán illett oda.
Viszont láttunk magyar útlevelet is. :) 

Ellis Island után Wall street-i séta, tőzsdelátogatás ( de csak kívülről persze ), láttunk sok öltönyöst, mindenki kávézott és rohant. 

Utána Bodies kiállítás. Hát . . . érdekes volt 4-be vágott embereket látni, meg érrendszert rákos tüdőt, magzatokat, egyebeket. Ha lett volna ott magyar tuti azt hitte volna kannibálok vagyunk, mert az egyik farszövetnél semmi más nem jutott eszünkbe csak a csirkehúsleves főtthússal. Szval mivel már nagyon ki voltunk éhezve vmi nem fagyasztott finom kajára, és a sok cuccunk miatt bőröndöt is kellett nézni, no meg ajcsikat Chinatown felé indultunk. Ahogy felmentünk a metróállomásnál szinte az első kínai kajáldába bementünk. A kiszolgálás első osztályú volt, az adag óriási ( becsomagoltattuk a maradékot így megvolt a vacsink is ), és finom is volt. A végén mondjuk utánunk jöttek, h sorry, de elfelejtettük a borravalót. Ops. :) Máshol beleszámolták, na mindegy. 

Miután teleettük magunkat, elkezdtünk ajcsik után kutatni. Az első szuveníresnél állva egy halom pénzbe belenyúlva kivettem egy érmét. Nézegetem, mondom Emesének, h nééézd, tisztára olyan mint Szent István. Megfordítom a pénzt: nééézd, ez meg olyan mint egy elcs*szett magyar címer a koronával. És ekkor észrevettem a szöveget is az érmén: 5 Pengő :))) 
Azért vicces, h a világ másik oldalán egy kínai szuveníresnél pont egy magyar pénzt veszek ki a kb 100 másik közül. 

Keresgéltünk bőröndöt is, de csak nagy táskákat találtunk elérhető áron. 20$-ért szerettünk volna bőröndöt venni.  Na igen, álmodozni szép dolog. Viszont szereztünk kulcstartókat, Emese vett magának táskát, én is még pár dolgot. 
De egyébként Manhattan-ben is lehetett 1$-ért 10 darab képeslapot venni, meg 10$-ért 5 db I Love NY pólót.

Miután kivásárolgattuk magunkat és kellően fáradtak voltunk irány vissza a hostel. ( Jujj, még nem is raktam fel róla képeket, na de majd mindjárt. )












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése